Operacion gjurit dislokimi
Artritit recetat
 • Cervikale osteochondrosis dhimbje ushtrime

  Nyje glukozamina..
  Mpirë gjuhen lënduar
   
  ]

  Si trajtohet për osteoartritin e ekstremiteteve


  Ne nje interviste per “ Panorama”, Sokrat Xhaxho, Doktor i Shkencave Mjekesore, neurolog ne sherbimin e Neurologjise te QSU “ Nene Tereza”, shpjegon se cilet jane faktoret qe ndikojne ne shfaqjen e semundjes, si mund te trajtohet dhe parandalohet:. Si procedure hyrëse para ushtrimeve fizikale aplikohet termoterapia ( terapia me të nxehtë) ku si qëllim ka rritjen e elasticitetit të muskujve të shpinës. Në foto mund të shihni vetëm disa nga ushtrimet e shumta që aplikohen për korrigjimin e. Sportive lëndimet e ekstremiteteve të poshtme - sportive lëndime të ekstremiteteve të poshtme. Dhimbja e duarve dhe kyçit të dorës mund të jetë e ndërlikuar për ta diagnostikuar. Shmangni perdorimi e corapeve me llastik te forte.
  Ka ushtrime të veçanta për të forcuar kyçin e këmbës lidhje. Nëse nuk trajtohet akute pjezë Akilit Tandy, me kalimin e kohës bëhet kronik. Si te trajtohet : Duhet te ngrini kembet ne nje nivel me larte se zemra.
  Duhet te jeni aktiv dhe te beni ushtrime per kembet. Mbani nje peshe te shendetshme trupore. Te keni kujdes ne dieten tuaj ne kontrollin e sasise se kripes. Si trajtohet për osteoartritin e ekstremiteteve.
  Ndërsa pjesa e ekstremiteteve të poshtme te fëmijët trajtohen më vështirë për shkak se kërkohet disiplinë e madhe. Omega 3 – Këto acide yndyrore ulin inflamacionin si dhe janë të njohur si një trajtim natyral për osteoartritin. Traumat që mund të pësojnë të rinjtë gjatë aktivitetit të tyre bën një terren të përshtatshëm për të zhvilluar më vonë osteoartritin. Dobite nga ky zbatim nuk jane te kufizuara vetem ne sherimin e dhembjes se kokes, dhe kjo eshte e dobishme gati per cdo dhembje te ekstremiteteve, por do te veproje edhe ne tonusin e muskujve. Dhimbja e nervit ishiatik është dhimbje e ekstremiteteve te poshtme që rezulton si pasoje e ngacmimit të nervit ishiatik. Shqetësuar për dhimbje të vazhdueshme që vazhdon edhe pas një pushim të gjatë.
  Sipas doktorit, thyerjet e ekstremiteteve të sipërme janë më lehtë të trajtueshme për shkak se fëmija mund të lëviz dhe ndërkohë ta mbajë dorën të imobilizuar. Perdorimi i kompresave te nxehta te kenase si lidhese rreth indit te fryre per shkak te nxehtesise ose rreth indit te fryre te trupit do te qetesoje zonen e pezmatuar. Kujdesi për veten dhe mënyra e shëndetshme e të jetuarit Janë tre programe të cilat mund të ndihmojnë njerëzit të mësojnë për osteoartritin dhe për kujdesin për veten dhe për të përmirësuar shprehitë e tyre për një shëndet më të mirë. Ndikojnë edhe faktorët gjenetikë. Statikë- per imobilizim, si dhe parandalim të def ormiteteve dhe kontrakturave. Amputimet e ekstremiteteve të sipërme jan. Dhimbja e nervit ishiatik ndjehet ne menyre tipike ne pjesen e prapme te fundit te shpines ne zonen lumbale dhe shtrihet ne pjesen e prapme te kofshes deri tek niveli i gjurit apo edhe me poshte. Perspekti sjell për ju anatominë e ekstremiteteve me të gjitha organët që ndodhen në to. ORTOTIKA ME PROTETIKE. Ushtrimet duhet të bëhen me kujdes dhe të bëhen me teknikën e duhur.

  Gjithmonë shkoni te mjeku për të përcaktuar shkakun e dhimbjes. Osteoartritin mund ta kesh prej shumë vitesh por shfaqet shumë vite më vonë. Trashëgimia ka një rol predispozues për osteoartitin.


  Kodit hipit përbashkët ankiloza